Välkommen att ta med hela NPF-familjen till fotbollsmatch på gamla Ullevi!

Medlemsaktivitet för barn och unga med NPF samt en medföljande vuxen.

För dig som vill uppleva publikgemenskapen och vill ta chansen att gå på match med andra NPF-familjer bjuder Attention Mölndal och IFK Göteborg in till en allsvensk fotbollsmatch. Vi hoppas kunna ge våra unga medlemmar en trygg och rolig upplevelse som skapar fina minnen.

Vi tackar Blåvitt för biljetterna och för all hjälp med att NPF-anpassa vår upplevelse denna dag!

Detaljerad information om var vi möts upp och annat som är viktig kommer närmare inpå matchdagen.

När

Matchen börjar kl 15.00. Söndagen den 28 augusti.

Var

Gamla Ullevi
Ullevigatan 5, Göteborg
Karta


Attention Mölndal är gästande organisation hos
IFK Göteborg den 28 augusti!

Detta tillfälle gör det möjligt för oss att sprida kunskap om NPF och förklara vad Attention står för. Innan matchstart kommer vi att hålla till i ett tält på evenemangsområdet där vi ordnar aktiviteter och informerar om Attentions.

Även i matchbladet och på nätet presenteras föreningen denna dag, och under halvtidspaus kommer Attention Mölndals ordförande bli intervjuad nere på innerplan.


Utanför Gamla Ullevi

Aktiviteter innan match

“Minst två timmar innan avspark finns alltid ett evenemangsområde på plats utanför arenan. Vi har stående inslag form av besök av vår maskot Leo samt en station för ansiktsmålning och gnuggis-tatueringar för alla som vill visa lite extra färg. Det finns även alltid hoppborgar, musik och en uppblåsbar fotbollsplan, där man kan testa sina kunskaper. Samtliga aktiviteter är kostnadsfria.” (Från IFK Göteborgs webbsida)

Evanemangsområdet utanför Gamla Ullevi. Hit behöver man inte gå.
Kanske att du möter lejonet Leo …
… eller “Zimme“,”Frolle” och ”iStefko”från laget i eFotboll.

Inne på arenan

Läktaren där vi sitter ser ut ungefär så här.
När arenan är tom ser det ut så här.
Kommandobryggan när arenan är tom.
Får man spring i benen under match kan man gå bakom trapporna och springa av sig.
Kommandobryggan där klacken står och sjunger och viftar med flaggor.

Våra platser

Vi från Attention Mölndal kommer att sitta tillsammans på en läktare där det är lite lugnare, nästan mitt emot Kommandobryggan där klacken står och sjunger och hejar fram laget!

Det kommer att sitta andra människor omkring oss, men våra platser är bredvid varandra eller ovanför/nedanför. Tänk på att vara så doftfri som möjligt då många av våra medlemmar är känsliga för olika sorters intryck.

Om du behöver röra på dig eller tex använda toaletten så är det bara att resa sig upp och gå iväg. Ibland kan det vara skönt att gå via trappan till gången utanför där det blir tomt under själva matchen.

Inmarschen

När båda lagen ska gå in på planen så börjar musik spelas i högtalarna. Det kan låta högt, så ha med dig hörselkåpor, hörlurar eller öronproppar om du behöver det.

IFK Göteborgs inmarschlåt heter “Snart skiner Poseidon“. Hejar man på Blåvitt står man upp och sjunger den. De som har Blåvitt-halsdukar håller upp dem över huvudet samtidigt som alla sjunger.

Så här kan det se ut och låta under inmarschen:

Vill du lära dig texten för att kunna vara med och sjunga? Då kan du se texten och höra låten samtidigt här

Matchen

Efter sången är det dags för avspark. En match är 2 x 45 minuter med en 15 minuters paus emellan.

Om det blir många avbrott under matchen som tex. om någon skadar sig eller det blir många byten, då förlänger domaren matchen med några minuter. Då kanske en halvlek blir 50 minuter istället.

Havtidspaus

I pausen är det många som reser sig upp och går och handlar eller behöver använda toaletten. Då kan det bli stökigt och mycket prat, men om man sitter kvar på sin plats är det oftast lugnast.

Det kommer också bli lite prat och musik i högtalarna, så var förberedd med dina hörselkåpor.

När matchen är slut

När matchen är slut kan det bli trängsel för att alla går mot utgångarna samtidigt. Om du tycker det är jobbigt med många människor omkring dig och/eller att stå i kö, så är vårt tips att du antingen går 10 minuter innan matchen är slut – eller att du sitter kvar efter matchen tills arenan nästan är tömd på folk.

Mat och dryck

I kioskerna på arenan kan du handla korv med bröd, hemlagat mos, läsk, godis, kaffe, choklad med mera. Du får inte ta med egen mat eller dryck in på arenan.

Boka dina gratisbiljetter här: